Bonjour! Tym razem zabieram Was do Włoch i pokazuję, jak kolejny pyszny przepis na kurczaka. W końcu przepisów na kurczaka nigdy za wiele 😉 W tym odcinku to kurczak po toskańsku w białym sosie na bazie drobiowego bulionu, z dodatkiem parmezanu i suszonych pomidorów. Świetny pomysł na jesienny obiad – liczę, że na stałe zagości w Waszych domach!
Pozdrowienia, Pascal Brodnicki
ZASUBSKRYBUJ KANAŁ ➡➡➡ https://www.youtube.com/c/TubaSmaku
INSTAGRAM ➡➡➡ @pascal_brodnicki_official
Składniki:
2 piersi z kurczaka pokrojone na kawałki
2 łyżki oliwy z oliwek
250 ml śmietany 36%
125 ml bulionu z kurczaka
2 ząbki czosnku
1 łyżeczka mieszanka włoskich przypraw
125g Parmezanu
1 garść świeżego szpinaku
125 g suszonych pomidorów