🌟 Interaktywny pakiet książek Orchideli z filmami 📚 🎥 sprawdź tutaj 👉🏻 https://bit.ly/3XPC2vB
✅ CAŁY PRZEPIS 👇🏻
✅ BISZKOPT
🔸 składniki na blachę 20 × 30 cm
◽ 8 jajek L (430 g)
◽ 2/3 szklanki cukru (160 g)
◽ 1 szklanka mąki typ 450 (150 g)
◽ 2 pełne łyżki mąki ziemniaczanej (50 g)
◽ 3 łyżki kakao (30 g)
◽ 1 łyżeczka proszku do pieczenia (5 g)
◽ 5 łyżek oleju (50 g)
Piecz w temperaturze: 175 st. C grzałka góra-dół bez termoobiegu (165 st. C z termoobiegiem, tylko jeśli nie masz możliwości jego wyłączenia) przez 30-40 minut lub dłużej, w zależności od piekarnika.
✅ NASĄCZENIE
◽ ok. 300 ml syropu z brzoskwiń (1 i 1/4 szklanki)
◽ sok z cytryny (do smaku)
✅ BITA ŚMIETANA
◽ 1 litr śmietanki 30%, dobrze schłodzonej
◽ 3-4 łyżki cukru pudru (50 g, do smaku)
◽ 4 łyżeczki żelatyny (20 g)
◽ 1/3 szklanki gorącej wody (80 ml)
◽ 1 puszka brzoskwiń w syropie
◽ ok. 400 g zielonych winogron
✅ GALARETKA
◽ 2 galaretki czerwone (wiśnia, truskawka lub malina)
◽ 800 ml gorącej wody (4 × 3/4 szklanki)
◽ ok. 400 g truskawek lub malin (mogą być mrożone)
🔔 Subskrybuj kanał Orchideli → 🎬 https://goo.gl/4CMhDs
#orchideli #przepis #miodownik