Cześć! Polub Smacznyblog na Facebook , wielkie dziękI!


Lubelski Forszmak, czyli pyszne i sycące danie, w którym nie może zabraknąć polskiej wieprzowiny.
Mięso wieprzowe jest najpopularniejszym i najchętniej spożywanym mięsem w Polsce. Historia chowu i hodowli świń ma w Polsce długą tradycję, a pierwsze prawa obowiązujące hodowców ustanowiono już prawie 100 lat temu.
Składniki:
– 400 g schabu,
– 2 łyżki mąki pszennej,
– sól, do smaku,
– pieprz, do smaku,
– 100 g smalcu, do smażenia,
– 100 g surowego wędzonego boczku,
– 2 kiełbasy,
– 1 litr rosołu,
– 2 cebule,
– 2-3 liście laurowe,
– 2-3 ziarna ziela angielskiego,
– 2 ząbki czosnku,
– 100 g koncentratu pomidorowego,
– 50 ml wody,
– 4 ogórki kiszonych,
– kwaśna śmietana 18%.
#polskiemięso #pewnejestjedno #polskawieprzowina #smakpopartyprzepisami #polskawieprzowinadoskonaławświetleprzepisów #współpracareklamowa #FunduszePromocji

Subscribe
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments