Bonjour! Dziś pokazuję jak zrobić w domu meksykańską przyprawę cajun, znaną po polsku jako przyprawa kajeńska. Nie jest to trudne, a uważam, że zawsze warto robić własne mieszanki – wtedy macie pewność, co jest w środku i unikacie niepotrzebnych składników! Dajcie znać, czy chcielibyście więcej takich podstawowych przepisów?
Dzisiaj odcinek wpadł dodatkowo, a po kolejny przepis zapraszam w nadchodzący czwartek!
Pozdrawiam, Pascal Brodnicki
ZASUBSKRYBUJ KANAŁ ➡➡➡ https://www.youtube.com/c/TubaSmaku
INSTAGRAM ➡➡➡ @pascal_brodnicki_official
* 1 łyżka papryki
* 1 łyżka suszonego oregano
* 1 łyżka suszonego tymianku
* 1 łyżka suszonej różowej cebuli
* 2 lub 3 papryczki oko ptaka
* 1 łyżeczka suszonego czosnku
* 1 łyżeczka czarnego pieprzu
* 1 łyżeczka nasion gorczycy
* 1 łyżeczka soli