Bonjour! Jest już trochę wiosennie, miałam ochotę zrobić coś lżejszego! Oto moja autorska wersja włoskiej salatki panzanella! Chciałem zrobić czyszczenie lodówki i dodać składniki, które moim zdaniem też świetnie się tu sprawdzą. Tym samym jest to sałatka a’la panzanella, a nie taka tradycyjna 🙂 Jeśli często zalega Wam czerstwe pieczywo, to ten przepis będzie dla Was idealny! Koniecznie wypróbujcie
Smacznego, Pascal Brodnicki
ZASUBSKRYBUJ KANAŁ ➡➡➡ https://www.youtube.com/c/TubaSmaku
INSTAGRAM ➡➡➡ @pascal_brodnicki_official
400 g lekko czerstwego chleba
pomidory
świeży ogórek
4 małe filety anchois w oliwie
kilka czarnych oliwek
rukola
cebula czerwona
świeża bazylia
oliwa z oliwek
ocet winny
sól