Bonjour! Dzisiaj z okazji Dnia Mamy odcinek niezwykły! Moja Mama pojawia się pierwszy raz na moim kanale! To była dla mnie wielka przyjemność, mam nadzieję, że ten odcinek Wam się spodoba.
Robimy razem tartę cukrową (tarte au sucre) z mojego dzieciństwa. To przepis, który na stałe wszedł do mojego menu i przechodzi u nas z pokolenia na pokolenie. Tarta pochodzi z północnej Francji, regionu znajdującego się blisko Belgii i jest naprawdę prosta i szybka w wykonaniu. Smacznego i wszystkiego dobrego dla wszystkich Mam!
Pozdrawiam, Pascal Brodnicki
ZASUBSKRYBUJ KANAŁ ➡➡➡ https://www.youtube.com/c/TubaSmaku
INSTAGRAM ➡➡➡ @pascal_brodnicki_official
Składniki:
3 całe jajka
200g mąki
135g masła
75g cukru pudru
25 cl bursztynowego piwa
200 g ciemnobrązowego muskavado