Zbliża się Tłusty Czwartek, a wraz z nim Pączki! Jeśli raz zrobicie je z tego przepisu to gwarantuje że będziecie je robić regularnie 😀
Składniki:
Zaczyn:
– 30 g drożdży,
– 80 ml letniego mleka,
– 30 g mąki,
– 15 g cukru.
Pączki (20 szt):
– 5 żółtek,
– 1 jajko,
– 75 g cukru,
– 1/2 laski wanilii,
– 500 g mąki typ 400 lub 500,
– 100 g zmielonego twarogu tzw. sernikowego,
– 70 ml mleka,
– cały zaczyn,
– 15 ml spirytusu,
– 80 g masła.
– 800 g smalcu do smażenia,
– cukier puder,
– 450 g nadzienia.
00:00 – 00:19 Wstęp
00:20 – 01:04 Zaczyn
01:05 – 01:44 Ucieranie żółtek
01:45 – 03:27 Ciasto
03:29 – 05:25 Pytania i Odpowiedzi
05:26 – 07:32 Formowanie
07:33 – 08:40 Smażenie
08:41 – 09:05 Nadziewanie
09:06 – 10:21 Prezentacja i Degustacja
Kamery do nagrania filmu zostały użyczone przez firmę Sony, dziękuje za wsparcie 🙂
@sonypolska1016 #sonylens, #sonygenuinem #SEL11F18 #SEL20F28 #testy