Bonjour! Azjatycka kuchnia to zdecydowanie moje smaki! Chcę Wam tym razem pokazać przepis na kurczaka stir fry, który ostatnio po prostu uwielbiam. Jest delikatnie skarmelizowany dzięki dodatkowi miodu, dużo imbiru i oleju sezamowego. To połączenie jest po prostu świetne! A do tego pakchoi i porcja warzyw. Pachnie pysznie i smakuje świetnie! Koniecznie zróbcie
Miłego gotowania, Pascal Brodnicki
ZASUBSKRYBUJ KANAŁ ➡➡➡ https://www.youtube.com/c/TubaSmaku
INSTAGRAM ➡➡➡ @pascal_brodnicki_official
Składniki:
300 g kurczaka, pokrojonego w kostkę
30 ml sosu sojowego
45 g najlepiej płynnego miodu
1 cm startego świeżego imbiru
1 ząbek czosnku
posiekana kolendra
1 cebula
1 czerwona papryka
150g pak choi
1 C. w s. czarny sezam
1 C. w s. olej z orzechów
1 C. w s. olej sezamowy