Delikatne kartacze ziemniaczane nadziewane soczystym mięsem wieprzowym okraszone chrupiącymi skwarkami. Brzmi dobrze? Zobacz jak je przygotować!
Farsz:
– 400 g karkówki,
– 2 małe cebule,
– 1 jajko,
– 40 ml zimnej wody,
– 1 łyżeczka soli,
– 1 łyżka majeranku,
– pieprz do smaku.
Masa ziemniaczana:
– 1,5 kg obranych mączystych ziemniaków TYP C – do tarcia,
– 300 g obranych mączystych ziemniaków TYP C – do gotowania,
– sól.
Skwarki:
– 300 g surowego podgardla wieprzowego,
– 4 małe cebule,
– sól, do smaku.
Czy wiecie, że Mięso wieprzowe jest najpopularniejszym i najchętniej spożywanym mięsem w Polsce.
Historia chowu i hodowli świń ma w Polsce długą tradycję, a pierwsze prawa obowiązujące hodowców
ustanowiono już prawie 100 lat temu.
#wieprzowina #kartacze #kochamgotować #polskiemięso #pewnejestjedno #polskawieprzowina
#smakpopartyprzepisami #polskawieprzowinadoskonaławświetleprzepisów #współpracareklamowa
#FunduszePromocji
@pewne_jest_jedno
www.pewnejestjedno.pl
00:00 – 00:19 Wstęp
00:20 – 01:04 Mięso
01:05 – 02:31 Farsz
02:32 – 06:06 Ciasto Ziemniaczane
06:07 – 07:49 Skwarki
07:50 – 08:33 Lepienie Kartaczy
08:34 – 09:35 Gotowanie Kartaczy
09:36 – 12:06 Prezentacja i Degustacja