Bonjour! Zróbcie sobie idealne, weekendowe śniadanie. Tym razem chciałbym Wam zaproponować pyszne i delikatne pankejki jagodowe. Są lekkie, smaczne i do tego fioletowe 🙂 Super sprawdzą się podane z syropem klonowym, cukrem pudrem czy świeżymi owocami – róbcie tak, jak lubicie.
Mam nadzieję, że wszyscy fani pancakes nie znają takiej wersji i chętnie wypróbują ten przepis!
Pozdrawiam, Pascal Brodnicki
ZASUBSKRYBUJ KANAŁ ➡➡➡ https://www.youtube.com/c/TubaSmaku
INSTAGRAM ➡➡➡ @pascal_brodnicki_official
Składniki:
130g mąki
150g jagód
2 jajka
15 cl mleka
2 łyżki stołowe cukru pudru
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
1 szczypta soli
masło lub olej na patelnię
syrop klonowy do podania