Cześć! Polub Smacznyblog na Facebook , wielkie dziękI!


Rewelacyjne Świąteczne Ciasto z Bezą Makową i Porzeczką – Przepis – Mała Cukierenka
link do mojego e-booka: https://malacukierenka.pl/produkt/malacukierenka-torty-ciasta-ebook

link do przepisu: https://malacukierenka.pl/rewelacyjne-swiateczne-ciasto-z-beza-makowa-i-porzeczka.html

Mała Cukierenka:
http://www.malacukierenka.pl/
https://www.instagram.com/mala.cukierenka/
https://www.facebook.com/Ma%C5%82a-Cukierenka-113126622076532/

@malacukierenka

#ciasto #pycha #wypieki #baking #deser #przepis #bake #ciasta
#tort #torcik #cake #święta #bożenarodzenie

Rewelacyjne Świąteczne Ciasto z Bezą Makową i Porzeczką
Składniki:
Biszkopt:
3 duże jajka L – osobno białka i żółtka
100g cukru
2 łyżeczki cukru z wanilią (użyłam cukru wanilinowego)
100g mąki pszennej (użyłam tortowej)
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
Do nasączenia:
50ml wody
2 łyżki soku z cytryny
1 łyżeczka cukru pudru
Masa porzeczkowa:
280g konfitury z czarnej porzeczki lub dżemu z czarnej porzeczki
1 galaretka o smaku owoców leśnych + 200ml gorącej wody
1 łyżeczka żelatyny (około 5g) + 2 łyżki wody w temperaturze pokojowej
Krem:
500ml schłodzonej śmietanki kremówki 30% lub 36%
2 łyżeczki fixu do śmietany (niekoniecznie)
50g cukru pudru
2 łyżeczki ekstraktu waniliowego (można nastąpić cukrem waniliowym)
250g schłodzonego serka mascarpone
Beza z makiem:
5 białek z jajek L
220g cukru
4 łyżki suchego maku, niemielonego
2 łyżeczki mąki ziemniaczanej

Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 Komentarze
Najstarsze
Najnowsze Najwięcej głosów
Opinie w linii
Zobacz wszystkie komentarze