Trzeba choć jeden raz spróbować taką tartę z gruszą!
Biszkopt:
mąka – 250 g
miękkie masło – 100 g
cukier puder – 40 g
żółko – 1 sztuka
mleko – 100 ml
sól – 2 g
DO LODÓWKI NA 30 MINUT
DO NAGRZANEGO DO 180 °C PIEKARNIKA / 10 MINUT
Naczynie do zapiekania (średnica) 23 cm
mleko – 200 ml
śmietana kremówka – 200 ml
cukier – 45 g
budyń waniliowy – 2 opakowania
jajka – 2 sztuki
płatki migdałów – 10 g
gruszki – 500 g
DO NAGRZANEGO DO 180 °C PIEKARNIKA / 30 MINUT
Jeśli chcesz zapoznać się z innymi filmikami z przepisami, patrz:
Youtube: https://www.youtube.com/c/Smacznytv
Facebook: https://www.facebook.com/Smaczny.tv/
Instagram: https://www.instagram.com/smacznytv/