Wychodzi za każdym razem! Tak pyszny pieróg, można robić codziennie! | Smaczny.TV
Składniki:
miękkie masło – 110 g
jajka – 2 sztuki
cukier – 150 g
ciepłe mleko – 75 ml
sól – 4 g
proszek do pieczenia – 12 g
aromat waniliowy – 5 ml
mąka – 200 g
kakao w proszku – 50 g
jabłka – 4 sztuki
Dekoracje:
cynamon – 5 g
cukier brązowy – 10 g
cukier puder – 10 g
posmaruj blachę do pieczenia masłem
DO NAGRZANEGO DO 170 °C PIEKARNIKA / 45 MINUT
Blacha do pieczenia (średnica): 20 cm
Jeśli chcesz zapoznać się z innymi filmikami z przepisami, patrz:
Youtube: https://www.youtube.com/c/Smacznytv
Facebook: https://www.facebook.com/Smaczny.tv/
Instagram: https://www.instagram.com/smacznytv/