Łatwy sposób na pyszny zakwas z czerwonych buraków, który wykorzystać można do barszczu lub do picia. Idealny na barszcz wigilijny.

Link do pełnego filmu: https://youtu.be/ReXrkk840NA

Lista składników i przepis w formie pisemnej:

Zakwas z czerwonych buraków do picia lub na barszcz.


Jeśli przepis Ci się podobał i masz ochotę wesprzeć mnie w mojej pracy, możesz zafundować mi kawę 😉 Z gory dziękuję. Link do strony: https://www.buymeacoffee.com/PaniM

SUBSKRYBUJ JESLI JESTES NOWYM WIDZEM ABY BYC NA BIEZACO. NACISNIJ NA DZWONEK ABY DOSTAWAC POWIADOMIENIA O NOWYCH FILMACH.
BEDZIE MI TEZ MILO JESLI DOLACZYSZ DO MNIE NA :
📲 CDA: https://www.cda.pl/PaniM/vfilm
📲 WORDPRESS.COM : https://panim-kuchniasmakowita.com/
📲 Facebook: https://www.facebook.com/PaniM38
📲 Instagram: https://www.instagram.com/panim03
📲 Twitter: https://twitter.com/monikafairbair1
💻 Współpraca i kontakt: monika_8@hotmail.com
Dziękuję za łapki w górę, udostępnianie, komentarze pod filmem oraz subskrybowanie.
Pomagacie mi w ten sposób rozwijać kanał. Wszystkie komentarze
czytam, ale niestety z braku czasu nie jestem w stanie na wszystkie odpisać. PozdrawiamFeel Good by MusicbyAden https://soundcloud.com/musicbyaden
Creative Commons — Attribution-ShareAlike 3.0 Unported — CC BY-SA 3.0
Free Download / Stream: https://bit.ly/_feel-good
Music promoted by Audio Library https://youtu.be/bvgIqqRStcQ
Składniki:
2 kg buraków
1 1/2 soli kamiennej
1 1/2 L dobrej jakości wody
kilka ziaren ziela angielskiego
kilka listków laurowych
1 główka czosnku
opcjonalnie łyżeczka kminku
Jeśli robicie z mniejszej ilości buraków, proporcja soli do wody jest 1 lyzka soli na 1 litr wody

Subscribe
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments