A u Was będzie Żurek, Żur czy Barszcz Biały? A może inna zupa, piszcie w komentarzach!
Żurek:
Wywar:
– 1 szyjka z indyka,
– 300 g żebra wołowego,
– 1 wędzone żeberko wieprzowe,
– 1 łyżeczka soli,
– 3 liście laurowe,
– 5 ziaren ziela angielskiego,
– 1 łyżeczka ziaren czarnego pieprzu,
– 2 marchewki,
– 1 pietruszka,
– 1 seler,
– 2 opalone cebule,
– 1 por,
– pęczek pietruszki,
– 3 ząbki czosnku,
– 2-3 liście kapusty włoskiej,
– 3 litry wody.
Żurek:
– 1 kg ziemniaków sałatkowych (TYP A),
– 200 g wędzonego surowego boczku,
– 0,75 – 1 litra zakwasu,
– 3 litry wywaru,
– 3 cebule,
– 7 białych kiełbas,
– 4-5 ząbków czosnku,
– 100 g śmietany 12%,
– 1 łyżka majeranku,
– jajka do podania.
#sonylens #sonygenuine #ZVE1 #SEL2070G #SELP1650G #ECMV3 #testy @sonypolska1016
Subscribe
0 komentarzy
najstarszy