Jeszcze jedno ciasto czekoladowe, ale robione inna metoda. Pyszne, wilgotne z rewelacyjną polewa czekoladową. Przepis na ekspresowego “murzynka” okazał się wielkim hitem. Kilka osób napisało mi jednak, ze nie lubią smaku sody. Dzisiaj pokaże Wam nieco inny przepis na bazie proszku do pieczenia i robiony odrobine inaczej. Smacznego!
LISTA SKLADNIKOW I PRZEPIS W FORMIE PISEMNEJ: https://panim-kuchniasmakowita.com/2021/01/09/ekspresowe-ciasto-czekoladowe-z-polewa-pyszne-szybkie-tanie/
Link do przepisu na poprzednie ciasto czekoladowe: https://youtu.be/yQ1w995JNI8
SUBSKRYBUJ JESLI JESTES NOWYM WIDZEM ABY BYC NA BIEZACO. NACISNIJ NA DZWONEK ABY DOSTAWAC POWIADOMIENIA O NOWYCH FILMACH.
BEDZIE MI TEZ MILO JESLI DOLACZYSZ DO MNIE NA :
?CDA: https://www.cda.pl/PaniM/vfilm
?WORDPRESS.COM : https://panim-kuchniasmakowita.com/
?facebook: https://www.facebook.com/PaniM38
?instagram: https://www.instagram.com/panim03
?twitter: https://twitter.com/monikafairbair1
?Wspolpraca i kontakt: monika_8@hotmail.com

Dziekuje za lapki w góre, udostepnianie, komentarze pod filmem oraz subskrybowanie.
Pomagacie mi w ten sposob rozwijac kanal. Wszystkie komentarze
czytam, ale niestety z braku czasu nie jestem w stanie na wszystkie odpisac. Pozdrawiam
Muzyka: “Royalty Free Music from Bensound”
SKLADNIKI:
Ciasto:
180 g maki pszennej
2 łyżki kakao
1 łyżeczka proszku do pieczenia
2 jajka
szczypta soli
3/4 szklanki cukru
70 g oleju roślinnego
3/4 szklanki wrzątku
Polewa:
50 g masła
100 g mlecznej czekolady
50 ml mleka
Forma o średnicy 20 cm.
Piec 180 st. funkcja góra -dól. Czas pieczenia 35 -45 minut. Piec do suchego patyczka.

Subscribe
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments