Ciao.Pyszna faszerowana papryka.
▶️SUBSKRYBUJ Z 🔔
https://www.youtube.com/channel/UC36QiqZCWUC490i7BSENnLw
▶️ZOSTAW LIKE👍
▶️ZOSTAW KOMENTARZ
❤❤❤DZIĘKI ZA SUBA I LIKE.
🙂🇮🇹
JESTES W KUCHNI WŁOSKIEJ KTÒRĄ POZNAŁAM PRACUJĄC KILKANAŚCIE LAT W RESTAURACJACH W SAMYM CENTRUM RZYMU.
Faszerowana papryka idealna na obiad lub na kolację,najlepiej smakuje na gorąco.
Letnią porą można ,też je spożywać na zimno.☺
Ja moją paprykę zapiekłam razem z ziemniakami.
Lubimy z mężem takie kartofelki i faszerowaną paprykę.
🇮🇹
Ci piacciono le patate al forno e peperoni ripieni😋😋😋
⤵️⤵️⤵️
Składniki:
2 papryki czerwone
300 gr mielonego mięsa z indyka lub wieprzowego
6 średnich pieczarek
1 jajko
1 czerstwa bułka
3 łyżki parmezano(twardy ser włoski)
1 ząbek czosnku
pietruszka, sól ,pieprz do smaku.
Farsz- wszystkie składniki połączyłam , pieczarki obrałam, umyłam i utarłam na tarce.
Czosnek przecisnęłam przez praskę, pietruszkę poszatkowałam dodałam do mielonego mięsa.
Bułkę namoczyłam w wodzie odcisnęłam i połączyłam z mięsem .
Dodałam jajko, doprawiłam solą i pieprzem.
Wszystko dokładnie wymieszałam łacznie z serem parmezano.
⤵️⤵️⤵️
Piekarnik nagrzany na 180°C
Wstawiamy do tak nagrzanego piekarnika na 45 minut.
Ja razem z faszerowaną papryką zapiekłam kartofelki więc piekłam w sumie 50minut.
❤
Podoba ci się udostępnij🔁
Buon appetito!