Cześć! Polub Smacznyblog na Facebook , wielkie dziękI!


Ciao.Pyszna faszerowana papryka.

▶️SUBSKRYBUJ Z 🔔

https://www.youtube.com/channel/UC36QiqZCWUC490i7BSENnLw

▶️ZOSTAW LIKE👍

▶️ZOSTAW KOMENTARZ

❤❤❤DZIĘKI ZA SUBA I LIKE.

🙂🇮🇹
JESTES W KUCHNI WŁOSKIEJ KTÒRĄ POZNAŁAM PRACUJĄC KILKANAŚCIE LAT W RESTAURACJACH W SAMYM CENTRUM RZYMU.

Faszerowana papryka idealna na obiad lub na kolację,najlepiej smakuje na gorąco.
Letnią porą można ,też je spożywać na zimno.☺
Ja moją paprykę zapiekłam razem z ziemniakami.
Lubimy z mężem takie kartofelki i faszerowaną paprykę.
🇮🇹
Ci piacciono le patate al forno e peperoni ripieni😋😋😋

⤵️⤵️⤵️
Składniki:

2 papryki czerwone

300 gr mielonego mięsa z indyka lub wieprzowego

6 średnich pieczarek

1 jajko

1 czerstwa bułka

3 łyżki parmezano(twardy ser włoski)

1 ząbek czosnku

pietruszka, sól ,pieprz do smaku.

Farsz- wszystkie składniki połączyłam , pieczarki obrałam, umyłam i utarłam na tarce.
Czosnek przecisnęłam przez praskę, pietruszkę poszatkowałam dodałam do mielonego mięsa.
Bułkę namoczyłam w wodzie odcisnęłam i połączyłam z mięsem .
Dodałam jajko, doprawiłam solą i pieprzem.
Wszystko dokładnie wymieszałam łacznie z serem parmezano.
⤵️⤵️⤵️
Piekarnik nagrzany na 180°C
Wstawiamy do tak nagrzanego piekarnika na 45 minut.
Ja razem z faszerowaną papryką zapiekłam kartofelki więc piekłam w sumie 50minut.


Podoba ci się udostępnij🔁

Buon appetito!

Subscribe
Powiadom o
guest
0 komentarzy
najstarszy
najnowszy oceniany
Inline Feedbacks
View all comments