Cześć! Polub Smacznyblog na Facebook , wielkie dziękI!


Sto pro charytatywny e-book na święta będzie dostępny ❄️ od 12.12.22 do 14.12.22❄️ (i będzie dostępny tylko RAZ W ROKU) – będziesz mogła zapłacić za niego ile chcesz i cały hajs idzie do Polskiej Akcji Humanitarnej na jej pomoc w walce z głodem.

🎄Pomagasz i dostajesz cudne przepisy, z którymi prosto i niedrogo wyczarujesz pyszne potrawy na święta!

Jeśli się trochę znamy, to wiesz, że uwielbiam świąteczny czas oraz świąteczne jedzenie. Dlatego dziś mam dla Ciebie super prosty przepis, by nie narobić się na święta, na szybkie kapuśniaczki świąteczne. Jest to świąteczny leniwy przepis, który nadaje się idealnie do świątecznego barszczu.

❓ Pytanie odcinka: Masz swój ulubiony szybki świąteczny przepis?
💬 TWOJA reakcja jest dla mnie super ważna, więc lajkuj, komentuj, udostępnij!
Subskrybuj po więcej! 👉 https://bit.ly/3NNNZto

SUPER PROSTY PRZEPIS NA KAPUŚNIACZKI:

SZYBKIE KAPUŚNIACZKI

Składniki (na ok. 15–20 szt.):
Kapusta kiszona – 500 g
Cebula – 1 duża szt. (100 g)
Olej/oliwa – 3 łyżeczki (30 g)
Przyprawy: sól, pieprz
Gotowe ciasto francuskie – 1 arkusz (ok. 300 g)

Wykonanie:
Odcedź kapustę kiszoną z wody. Pokrój drobno. Włóż do garnka, zalej wodą i gotuj ok. 20 minut. W tym czasie pokrój cebulę w kostkę i podsmaż na oliwie lub oleju. Ugotowaną kapustę odcedź z wody i wymieszaj z cebulą. Dodaj soli i pieprzu do smaku. Możesz opcjonalnie dodać też kminku.

Arkusz gotowego ciasta francuskiego pokrój wzdłuż w dwa lub trzy paski o szerokości ok. 15 cm. Na środek takiego paska, na całej jego długości, nałóż farsz z kapusty. Zwiń ciasto w rulon, tak by oba boki paska z ciasta się połączyły, otaczając farsz. Posklejaj palcami brzegi ciasta na rulonie, by się nie rozłączyły. Rulon z farszem w środku pokrój na ok. 5–10-cm kawałki. Gotowe ciasta poukładaj na blaszce i piecz w rozgrzanym do 180°C piekarniku przez ok. 15–20 minut (aż ciasto zacznie się rumienić).

Notatka Ireny: Do farszu możesz też dodać podsmażone pieczarki. Wybierając gotowe ciasto francuskie, zwróć uwagę, by nie miało w składzie „częściowo utwardzanych tłuszczy”. Są one źródłem tłuszczów trans, których warto unikać. Jeśli nie chcesz używać gotowego ciasta francuskiego, możesz zamienić je na domowe lub na ciasto drożdżowe.

🎬 Więcej szybkich i prostych przepisów czeka na Ciebie tutaj:
● POMYSŁY NA MEALPREP: https://bit.ly/3Id3BFM
● GDY NIE CHCE CI SIĘ GOTOWAĆ: https://bit.ly/3uoWfcG

● ZDROWE WEGE ŚNIADANIA: https://bit.ly/3OUNzCy
● ZDROWE WEGAŃSKIE SZYBKIE OBIADY: https://bit.ly/3uoPck5
● ZDROWE I SZYBKIE DESERY: https://bit.ly/3yI3leQ
● ZDROWE DRUGIE ŚNIADANIA I LUNCHE NA WYNOS: https://bit.ly/3up72n1

● ODCHUDZANIE, ZDROWA DIETA: https://bit.ly/3yEypfp
● WEGANIZM, DIETA WEGAŃSKA: https://bit.ly/3upcqXm

👩‍💻 Blog: https://healthyomnomnom.pl
🛒 Helfikowe proste wege jadłospisy i e-booki: https://healthyomnomnom.pl/sklep
📷 Bądź w codziennym kontakcie – Instagram: https://instagram.com/healthyomnomnom
📃 E-mail: kontakt@healthyomnomnom.pl

🙋‍♀️ Często pytacie mnie:

Co to za blender?
→ Blender, z którego korzystam to Bosch ErgoMixx 1000W

Skąd talerze/miski?
→ Większość z Patpottery

Skąd metalowy nóż?
→ Z Ikea

Gdzie/Czy znajdę wartości odżywcze przepisów?
→ Znajdują się one na blogu (na stronie przepisu) w wysuwanej liście „Wartości odżywcze”

Czy realizujesz indywidualne konsultacje?
→ Nie, jednak jeśli lubisz moje przepisy, możesz zakupić gotowe jadłospisy: https://healthyomnomnom.pl/sklep

Skąd okulary?
→ Muscat

Jakiego sprzętu do nagrywania używasz?
→ Aparat Canon 200d z mikrofonem od Rode; w filmach vlogowych iPhone 13 Pro

Montaż: Irenka 🙂
Kamerzystka: Klaudia Biśta (https://www.instagram.com/gorskieopowiesci)

Dziękuję, że jesteś! Zostań na dłużej! ❤️
Healthy Omnomnom

Subscribe
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments