Bonjour!
Część druga wizyty Marcina Jabłońskiego w mojej kuchni 🙂 Zrobiliśmy prostą, lekką wakacyjną sałatkę z jadalnymi kwiatami i botwinką. Do tego prosty, klasyczny winegret i sporo czosnku. Smacznie i prosto. Sprawdzi się świetnie solo, lub do pieczywa czy grilla. Polecam ten przepis!
Pozdrawiam, Pascal Brodnicki
ZASUBSKRYBUJ KANAŁ ➡➡➡ https://www.youtube.com/c/TubaSmaku
INSTAGRAM ➡➡➡ @pascal_brodnicki_official
Potrzebujesz:
Miks sałat
jadalne kwiaty (np. nasturcji, malwy, ogórecznika itp)
botwinka
oliwa, 3 ząbki czosnku
sól, świeżo mielony pieprz
winegret: łyżka musztardy, 2 łyżki octu balsamicznego, miód akacjowy, ok. 4 ząbki czosnku, oliwa z oliwek, sól, pieprz)