Cześć! Polub Smacznyblog na Facebook , wielkie dziękI!


Dziś przygotowałem boczek z chrupiącą skórką, nadziewany aromatycznym farszem mięsnym. Mięso zostało starannie przyprawione ziołami i czosnkiem, a następnie zawinięte w soczysty boczek, który podczas pieczenia nabrał złocistej, chrupiącej skórki.
Wnętrze boczku skrywa bogaty smak farszu, który doskonale komponuje się z tłustością boczku, tworząc wyjątkowe połączenie. Całość pieczona jest powoli, co sprawia, że mięso staje się delikatne i rozpływające się w ustach. To danie idealnie sprawdzi się na rodzinny obiad lub jako efektowna przekąska na przyjęciu

dokładny przepis w linku – https://oddaszfartucha.pl/1935-2/

składniki:
1 boczek ze skórą
800g mielonego mięsa
1 cebula
3 ząbki czosnku
1/3 szklanki bułki tartej
1 jajo
sól,pieprz do smaku

INSTAGRAM : https://www.instagram.com/oddaszfartucha/?hl=pl

FB : https://www.facebook.com/pg/Tomasz-Strzelczyk-Oddaszfartucha-YouTube-1454548041521360/posts/

WSPARCIE KANAŁU https://www.youtube.com/channel/UCHnTiRefXHNhLfr-vEF7ZLQ/join

https://www.cda.pl/ODDASZFARTUCHA/vfilm

Subscribe
Powiadom o
guest
0 komentarzy
najstarszy
najnowszy oceniany
Inline Feedbacks
View all comments