Cześć! Polub Smacznyblog na Facebook , wielkie dziękI!


NAJLEPSZA szarlotka, jaką KIEDYKOLWIEK zjesz! Zapomnij o wszystkich przepisach!
Napisy są dostępne we wszystkich językach. 💡 MOŻESZ WŁĄCZYĆ NAPISY, klikając tekst [cc] w prawym górnym rogu i trzy kropki w prawym górnym rogu filmu, a następnie klikając PRZETŁUMACZ.
Powiedz mi, z jakiego miasta i kraju mnie obserwujesz.
Wkrótce wrzucę kolejny film, nie zapomnij wrócić i zasubskrybować mój kanał.
Przyjrzyj się temu uważnie, aby nie przegapić szczegółów.
WSPIERAJ KANAŁ https://www.youtube.com/@mangiareuewki/membership
Polecam kanały
🌸
Apetyczne przepisy
https://youtube.com/@AppetizingRecipes-ij4ir?si=czl0Y9xdv3QZsipw
DELICIOUS with OLGA
https://www.youtube.com/channel/UCmSts39y3zF29oNwc2tRDhg

Przepis na KRUCHE CIASTO

▶️FORMA DO PIECZENIA O ROZMIARACH
24 cm na 38cm

Składniki na ciasto:
5 żółtek
250 g mąki krupczatki
150 g mąki tortowej
skórka otarta z 1cytryny
szczypta soli
200 g margaryny lub masła
200 g cukru
12 g proszek do pieczenia
15 g cukier waniliowy
100 g wiórków kokosowych
▶️CIASTO DZIELIMY NA DWIE CZĘŚCI (jedna większa a druga mniejsza),te dwie części wkładamy do zamrażalnika na 2 godziny.

▶️MASA z białek
5 białek
3 kopiate łyżki wiórków kokosowych
120 g cukru pudru
100 ml oleju słonecznikowego lub rzepakowego
1cukier waniliowy
2 budynie waniliowe bez cukru.
▶️MASA JABŁKOWA
8 jabłek utartych
2 łyżki cukru
1 cukier waniliowy
1 łyżka soku z cytryny
0.5 łyżeczki cynamonu
szczypta gałki muszkatołowej
1 kisiel cytrynowy lub 2 łyżki mąki ziemniaczanej
garść namoczonych w wodzie rodzynek(moczyłam w letniej wodzie przez kilka godzin) lub można je przelać gorącą wodą

💥 PIECZEMY W PIEKARNIKU NAGRZANYM DO 180°C na drugiej półce od dołu.
Pieczemy przez 40 minut po 35 minutach, kładziemy na wierz ciasta papier do pieczenia i jeszcze pieczemy przez 5 minut.
ŻEBY CIASTO NIE OPADŁO
POZOSTAWIAMY W ZAMKNIĘTYM PIEKARNIKU PRZEZ 5 MINUT PO TYM CZASIE OTWIERAMY I POZOSTAWIAMY NASTĘPNE 5 MINUT PRZY OTWARTYCH DRZWICZKACH.
▶️Po tym czasie wyciągamy ciasto i pozostawiamy do całkowitego ostygnięcia.
Uwaga! każdy piekarnik inaczej piecze.
Jeśli przepis podoba Ci się, zostaw podoba mi się, zostaw komentarz ,to pomoże w rozwoju tego kanału. Dziękuję za wsparcie kanału.
Cieszyć się! 💖
Pokój i dobrobyt dla Ciebie i Twojej rodziny.
Gotuj z miłością!💖
Życzę udanego dnia i udanego tygodnia.
Moi przyjaciele, jeśli podoba Ci się ten film, możesz pomóc w rozwoju kanału:
Usuń wideo! 👍 – Będzie mi bardzo miło i pomogę w rozwoju kanału.
NAPISZ RECENZJĘ lub zadaj mi pytanie dotyczące przepisu. Bardzo chętnie Ci odpowiem.
📢📢📢Możesz także udostępnić ten film znajomym w mediach społecznościowych, aby poinformować ich, jakie danie chcesz następnie ugotować.
🌸 SUBSKRYBUJ kanał, naciśnij dzwonek, żeby nie przegapić nowego filmu z szybkimi i pysznymi przepisami https://youtube.com/channel/UC36QiqZCWUC490i7BSENnLw
#przepisy
#mangiare_u_ewki
#słodkie
#5minut
#sernik #wielkanoc

Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 Komentarze
Najstarsze
Najnowsze Najwięcej głosów
Opinie w linii
Zobacz wszystkie komentarze