Najlepsze babeczki dyniowe z surowej dyni – Jak Pumpkin Spice Latte #przepis
link do mojego e-booka: https://malacukierenka.pl/produkt/malacukierenka-torty-ciasta-ebook
link do przepisu: https://malacukierenka.pl/najlepsze-babeczki-dyniowe-z-surowej-dyni-jak-pumpkin-spice-latte.html
Mała Cukierenka:
http://www.malacukierenka.pl/
https://www.instagram.com/mala.cukierenka/
https://www.facebook.com/Ma%C5%82a-Cukierenka-113126622076532/
@malacukierenka
#babeczki #muffins #dynia #pycha #wypieki #deser #bake #cupcakes
Najlepsze babeczki dyniowe z surowej dyni – Jak Pumpkin Spice Latte
Składniki:
Ciasto:
250g dyni startej na tarce z drobnymi oczkami
2 duże jajka L
150g jasnego brązowego cukru (użyłam trzcinowego, można użyć też białego, zwykłego cukru)
80ml oleju
2 łyżeczki cukru wanilinowego lub ekstraktu waniliowego
220g mąki pszennej (użyłam tortowej)
1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
1/2 łyżeczki sody
1 łyżeczka cynamonu
2/3 łyżeczki imbiru
80g grubo posiekanych orzechów włoskich
100g grubo posiekanej białej czekolady
Polewa (opcjonalnie, niekoniecznie):
60g-70g białej czekolady
1 łyżeczka oleju kokosowego
chrupiące czekoladowe mini perełki do posypania (patrz FILM)