Cześć! Polub Smacznyblog na Facebook , wielkie dziękI!


#ciastozboròwką#viaggiozewą#nangiareuewki

mangiare-jeść

📣📣📣ZOBACZ PRZEPISY W 30min.⤵️⤵️⤵️

➡️SUBSKRYBUJ mój kanał!

https://www.youtube.com/channel/UC36QiqZCWUC490i7BSENnLw
➡️ZOSTAW LIKE!👍

➡️ZAZNACZ DZWONEK!🔔

DZIĘKUJĘ 💕ZA KAŻDĄ SUBSKRYPCJĘ ,DZIĘKI WAM MAM MOTYWACJĘ DO DALSZEJ PRACY 😃

SKŁADNIKI

4 jajka duże

220 g cukru

50 ml limoncello(likier włoski) zamiast likieru użyj 50ml soku z cytryny

130 ml olej rzepakowy lub słonecznikowy

250 g serek z wiaderka

80 g mąki zimniaczanej

260 g mąki tortowej

12 g proszek do pieczenia

300 g borówki amerykańskiej

FORMA 24 CM
PIEKARNIK NAGRZANY DO 180 STOPNI FUNKCJA GÓRA,DÓŁ.

PIECZEMY NA DRUGIEJ PÓŁCE OD DOŁU PRZEZ 60 min,

NA DWADZIEŚCIA MINUT PRZED KONCEM PIECZENIA POŁÓŻ PAPIER DO PIECZENIA.

PIECZEMY DO SUCHEGO PATYCZKA

PO UPIECZENIU POZOSTAWIAMY NASZE CIASTO W PIEKARNIKU NA 5 min. PRZY ZAMKNIĘTYCH DRZWICZKACH POTEM NASTĘPNE 5 min. UCHYLONE DRZWICZKI, WYCIĄGAMY CIASTO Z PIEKARNIKA I POZOSTAWIAMY DO CAŁKOWITEGO OSTUDZENIA.

➡️ZOSTAW KOMENTARZ

BUON APPETITO!

Subscribe
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments