Cześć! Polub Smacznyblog na Facebook , wielkie dziękI!


Moja nowa książka dostępna w przedsprzedaży już teraz:
http://bitly.pl/9AZPq
Siemanko! Dzisiaj pokażę wam krok po kroku jak zrobić delikatną, złotą, soczystą i po prostu pyszną domową szynkę, która rozpływa się w ustach. Wypróbujcie ten przepis a napewno powtórzycie go nieraz!

Składniki:
– 20 g soli kuchennej na kilogram mięsa,
– 10 g soli peklującej na kilogram mięsa,
– 3 g cukru na kilogram mięsa (w lato pomijamy),
– 1 g białego pieprzu na kilogram mięsa,
– 0,5 g ziaren kolendry na kilogram mięsa,
– 3 jagody jałowca na kilogram mięsa.

Solanka 8%:
– 1 litr wody,
– 80 g soli peklującej.

Subscribe
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments