Cześć! Polub Smacznyblog na Facebook , wielkie dziękI!


Pyszne Ciasto Jagodowe Jagódka – Przepis – Mała Cukierenka
link do mojego e-booka: https://malacukierenka.pl/produkt/malacukierenka-torty-ciasta-ebook

link do przepisu: https://malacukierenka.pl/pyszne-ciasto-jagodowe-jagodka.html

Mała Cukierenka:
http://www.malacukierenka.pl/
https://www.instagram.com/mala.cukierenka/
https://www.facebook.com/Ma%C5%82a-Cukierenka-113126622076532/

@malacukierenka

Pyszne Ciasto Jagodowe Jagódka
Składniki:
Biszkopt:
5 dużych jajek L – osobno żółtka i białka
160g cukru
2 łyżeczki cukru z wanilią (użyłam cukru wanilinowego)
180g mąki pszennej (użyłam tortowej)
1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
Składniki do nasączenia:
150ml wody
2 łyżki soku z cytryny
1 łyżeczka cukru pudru
Masa jagodowa:
350g jagód (można użyć mrożonych)
150ml wody
4 łyżki cukru
12g żelatyny + 6 łyżek wody
400ml schłodzonej śmietanki kremówki 30% lub 36%
1 łyżeczka cukru wanilinowego
Masa śmietanowa:
500ml schłodzonej śmietanki kremówki 30% lub 36%
2 łyżeczki fixu do śmietany
2 łyżki cukru pudru
Frużelina jagodowa:
250g jagód (można użyć mrożonych)
100ml wody
3 łyżki cukru
1 łyżeczka żelatyny + 2 łyżki wody
1 łyżeczka mąki ziemniaczanej + 2 łyżki wody

Subscribe
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments