Cześć! Polub Smacznyblog na Facebook , wielkie dziękI!


Dziś mamy dla Was wystrzałowy przepis na świąteczny #tort wyglądający niczym prezent. W środku biszkopt migdałowy z kawą, mus z orzechów laskowych, galaretka na soku z pomarańczy. Dekorację przygotowałyśmy z czekolady. Jeśli spodobał Ci się odcinek, będzie nam bardzo miło jeśli udostępnisz go dalej!

W przepisie wykorzystałyśmy:
📌 Paterę obrotową: https://gastromania.pl/patery-ze-stali-nierdzewnej/patera-wykonana-ze-stali-nierdzewnej-na-ciasto-obrotowa-srednica-300-mm-contacto-773-320.html
📌 Barwnik czerwony do czekolady Power Flowers: https://gastromania.pl/barwniki-na-bazie-masla-kakaowego/barwnik-czerwony-do-czekolady-na-bazie-masla-kakaowego-power-flowers-tm-50-gr-mona-lisa-clr-19430-999.html

______________________________
SKŁADNIKI
Biszkopt z migdałami:
– 6 jajek „M”
– 190 g cukru
– 100 g zmielonych migdałów
– 160 g mąki pszennej tortowej
– 1 łyżeczka mielonej kawy

Galaretka pomarańczowa:
– 3 pomarańcze
– skórka obrana z 1 pomarańczy
– 120 g brązowego cukru
– 15 g skrobi ziemniaczanej
– 30 g wody (do skrobi)
– sok z połowy cytryny
– 7 g żelatyny
– 35 g zimnej wody (do żelatyny)

Mus orzechowy:
– 500 g śmietany 36% tł.
– 300 g serka mascarpone
– 400 g białej czekolady
– 80 g orzechów laskowych
– 3 g żelatyny
– 15 g zimnej wody

Krem do tynkowaia:
– 300 g miękkiego masła
– 300 g białej czekolady
– 4 pastylki barwnika czerwonego Mona Lisa Power Flower

Czekoladowe kule:
– ok. 400 g czekolady białej
– barwnik czerwony

✦✦✦ Zobacz, gdzie jeszcze możesz nas znaleźć! ✦✦✦
📌 Zapytania biznesowe EMAIL➡ domowewypiekicom@gmail.com
📌 SUBSKRYBUJ NASZ KANAŁ ➡ https://bit.ly/35bJ5Ct
📌 OBSERWUJ NAS NA INSTAGRAMIE ➡ https://bit.ly/3pBmcSq
📌 ZAJRZYJ PO WIĘCEJ PRZEPISÓW NA NASZEGO BLOGA ➡ https://domowe-wypieki.com​​​
📌 OBSERWUJ NAS NA FACEBOOKU ➡ https://bit.ly/3wd5NpK

Rozdziały:
00:00 – Wstęp
00:30 – Biszkopt migdałowy
3:22 – Galaretka pomarańczowa
7:17 – Krem do tynkowania
9:40 – Mus orzechowy
12:30 – Składanie i tynkowanie
16:30 – Czekoladowe kule
20:00 – Zakończenie

Subscribe
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments