Cześć! Polub Smacznyblog na Facebook , wielkie dziękI!


Z tym przepisem przekonacie nawet tych, którzy twierdzą, że nie lubią szpinaku. Jak zrobić bardzo smaczne i łatwe w przygotowaniu pierogi ze szpinakiem? Pokażę Wam jak podkreślić i podkręcić smak szpinaku aby nie był mdły, nudny i monotony. Pokażę Wam również jak bardzo szybko zrobić elastyczne i miękkie ciasto na pierogi.

Jeśli chcecie dowiedzieć się więcej o pierogach, a przede wszystkim o sposobach ich sklejania
to zapraszam Was na ten film: https://youtu.be/IFuxoPCD5BU

Pierogi można oczywiście zamrozić. A jak to zrobić dowiecie się z tego filmu: https://youtu.be/TtvrTyP1uEc

Jeśli macie ochotę na pierogi z innym nadzieniem to zapraszam Was na te filmy:
„Najlepsze pierogi z truskawkami.” – https://youtu.be/xulSOHnIVag
„Pierogi z serem na słodko.” – https://youtu.be/qPVBHxN7OL4
„Pierogi z mięsem. ” – https://youtu.be/s4rzov86HB4

Zapraszam Was również na mój profil:
https://www.instagram.com/menu_dorotki/

SKŁADNIKI na farsz:
900 g mrożonego szpinaku w liściach (nie rozdrobnionego)
75 g sera grana padano (lub parmezan)
75 g serka mascarpone
3 duże ząbki czosnku
1 płaska łyżeczka soli

SKŁADNIKI na ciasto pierogowe:
500 g mąki pszennej tortowej (typ 450 lub 405)
80 g masła
1 łyżeczka soli
200 ml wrzątku

Do gotowania pierogów: 1 kopiasta łyżka soli na 4 litry wody.
Gotować przez 3 minuty od wypłynięcia wszystkich pierogów.

#menudorotki #kanałkulinarny #menu

Subscribe
Powiadom o
guest
0 komentarzy
najstarszy
najnowszy oceniany
Inline Feedbacks
View all comments