Żeberka zapiekane w słoikach wg. mojej mamy idealne do obiadu .Składniki: 3 kg żeberek wieprzowych, 3 łyżki soli,2 łyżki majeranku,2 łyżki pieprzu ziołowego,2 łyżki słodkiej papryki ,1 łyżeczka czarnego pieprzu,
1 kostka smalcu(250g).
❗❗❗Słoiki wstawiamy do zimnego piekarnika.
❗❗❗Na brytwankę kładziemy papier do pieczenia.
❗❗❗ Zapiekamy 4 godziny. w temperaturze 130 stopni Celcjusza.
Słoiki stawiamy nadolna półke w piekarniku.
❗❗❗Po zapieczeniu słoiki pozostawiamy w zamkniętym piekarniku do ostudzenia.
❗❗❗Przechowujemy w chłodnym miejscu np.spiżarni.
🙂❤SUBSKRYBUJ z 🔔
https://www.youtube.com/channel/UC36QiqZCWUC490i7BSENnLw
➡️Zostaw LIKE 👍
Muzyka: Wander
Muzyk: @iksonmusic