Cześć! Polub Smacznyblog na Facebook , wielkie dziękI!


Babka Wielkanocna”mokry piasek”-najlepszy przepis Ewki.
Fajna i smaczna babka ,lekko wilgotna w środku idealna na świąteczny stół i do kawy ns każdy dzień.
Prosta w wykonaniu.
Jak wygląda po upieczeniu zapraszam na drugą część filmiku.

Czekam na wasze komentarze 😚
———————-
Jesteś na kanale kuchni włoskiej „Mangiare u Ewki”
Mangiare-jeść
Gotuję dla męża Włocha.

Sekrety kuchni włoskiej poznałam pracując kilkanaście lat w restauracjach w samym centrum Rzymu(rodzina Cialfi)
ZAPRASZAM NA PLAYLISTE

▶️Subskrybuj z 🔔

https://www.youtube.com/channel/UC36QiqZCWUC490i7BSENnLw

Zaznacz Dzwonek🔔 a będziesz na bieżąco z nowościami.6
DZIĘKI TOBIE BĘDĘ SIĘ ROZWIJAŁA.
Grazie mille-dziękuję bardzo.
❤❤❤
———————-
Składniki:
2 szklanki mąki krupczatki
250 g margaryny
5 jajek
1i 1/2szklanki cukru
7 łyżek mleka
2 łyżeczki proszku do pieczenia
1/2 olejku waniliowego

Potrzebna jest nam foremka o śr.24cm

Piekarnik nagrzany 180°C
Czas pieczenia 50minut w temperaturze 180 stopni.
Po upieczeniu czekamy ,aż ostygnie wówczas wyciagamy z foremki, posypyjemy cukrem pudrem.
⚠️⚠️UWAGA
KAZDY PIEKARNIK INACZEJ PIECZE
———————
❤Zapraszam na fan page:
Ciao.kuchnia ewki
❤Zapraszam na Instagram-Mangiare u Ewki

Dziękuję za każdą subskrupcję😚😚😚

WESOŁYCH ŚWIĄT WIELKANOCNYCH/BUONA PASQUA🐣🐣🐣🐇🐇🐇🕊🕊🕊
Buon appetito.

Subscribe
Powiadom o
guest
0 komentarzy
najstarszy
najnowszy oceniany
Inline Feedbacks
View all comments