Klasyczne, chrupiące, z pysznym delikatnym kremem budyniowym z wanilią i polewą czekoladową. Poznaj przepis na najlepsze eklery! 👌
________________________________________
DOŁĄCZ DOD AKADEMII PSZCZÓŁEK i poznaj więcej naszych przepisów: https://akademiapszczolek.com/
OBSERWUJ NAS NA INSTAGRAMIE ➡ https://www.instagram.com/siostrypszczolki/
NASZE EBOOKI MONOPORCJE➡ https://akademiapszczolek.com/sklep
OBSERWUJ NAS NA FACEBOOKU ➡ https://www.facebook.com/siostrypszczolki/
SKŁADNIKI:
Ciasto parzone:
– 125 g wody
– 125 g mleka 3,2 %
– 125 g masła
– 5 g soli
– 10 g cukru
– 150 g mąki pszennej tortowej
– 200 – 250 g jajek
Krem budyniowy:
– 560 ml mleka
– pasta waniliowa, ok. 1 łyżeczkę (https://domowe-wypieki.com/przepisy/domowa-pasta-waniliowa/)
– 130 g żółtek
– 150 g cukru
– 30 g mąki pszennej typ 480
– 30 g skrobi kukurydzianej
– 100 g masła w temperaturze pokojowej
– 260 g masła w temperaturze pokojowej do połączenia z wystudzonym kremem przygotowanym ze składników powyżej
Polewa czekoladowa:
– 150 g czekolady mlecznej
– ok. 100 g posiekanych orzechów laskowych
Tylka cukiernicza Otwarta Gwiazda – 16 mm – BF0867-1 | MARTELLATO
POZNAJ PRZEPIS NA EKLERY BOUNTY: https://www.youtube.com/watch?v=N6V78Y8mwac