Moi Drodzy! Dziś nieoczywisty przepis, który będzie idealny na święta (ale nie tylko na święta). To wegański majonez, zrobiony z makaronu (więc przepis w duchu zero waste, bo często zostaje nam ugotowany makaron, z którym nie wiemy co zrobić). Wykonanie jest proste, nie da się go popsuć, a do tego smakuje jak prawdziwy majonez.
Sprawdzi się świetnie do kanapek czy sałatek. Zajrzyjcie tutaj za tydzień po przepis na sałatkę do której będzie świetnie pasował!
Pozdrawiam, Hania Stolińska OdżywiONA
ZASUBSKRYBUJ KANAŁ ➡➡➡ https://goo.gl/16Nem8
Mój Instagram @drhannastolinska
3/4 napoju sojowego lub błyskawicznego napoju z orzechów
1/2 łyżeczki soli
1 ząbek czosnku
3/4 szklanki ugotowanego makaronu
1/4 – 1/2 szklanki oleju
2 łyżki soku z cytryny