Pyszne świąteczne ciasto KRÓWKA z orzechami miodownik – PRZEPIS – Mała Cukierenka
link do mojego e-booka: https://malacukierenka.pl/produkt/malacukierenka-torty-ciasta-ebook
link do przepisu: https://malacukierenka.pl/pyszne-swiateczne-ciasto-krowka-z-orzechami-miodownik.html
Mała Cukierenka:
http://www.malacukierenka.pl/
https://www.instagram.com/mala.cukierenka/
https://www.facebook.com/Ma%C5%82a-Cukierenka-113126622076532/
@malacukierenka
Pyszne świąteczne ciasto KRÓWKA z orzechami miodownik
Składniki:
Ciasto:
540g mąki pszennej (użyłam tortowej)
2 łyżeczki sody oczyszczonej
200g schłodzonego masła
110g cukru
160g naturalnego miodu (użyłam wielokwiatowego)
2 jajka
Warstwa orzechowa:
50g masła
3 łyżki naturalnego miodu (użyłam wielokwiatowego)
400g posiekanych orzechów włoskich
4 łyżki cukru
Krem:
500ml mleka
100g kaszy manny
150g masła w temperaturze pokojowej
3 łyżki cukru
Dodatkowo:
4-5 łyżek powideł śliwkowych
1 puszka masy krówkowej około 450g (kajmak)
około 4-5 łyżek mleka