Cześć! Polub Smacznyblog na Facebook , wielkie dziękI!


#chrusty#faworki#frappe
W różnych cześciach Włoch mają takie nazwy jak:chiacchiere,bugie, cenci🙂JESTEŚ W KUCHNI WŁOSKIEJ
Mangiare u Ewki
Mangiare -jeść
▶️SUBSKRYBUJ Z 🔔

https://www.youtube.com/channel/UC36QiqZCWUC490i7BSENnLw

▶️ZOSTAW LIKE

⤵️⤵️⤵️
Składniki na około 60-70
chrustów(frappe):

500 gr mąki

40 gr cukru

1 jajko i 1 żółtko

150-160ml wina (wytrawne lub półwytrawne)

50 gr masło temp.pokojowa

szczypta soli,

starta skórka z jednej cytryny

3 kostki smalcu do smażenia

Cukier puder do posypania.

⚠️⚠️⚠️Uwaga!!!
1) Jeśli użyjesz wina słodkiego lub pół słodkiego -chrusty( frappe) będą za słodkie.

2) ciasto musi odpocząć 1/2 godz. w lodówce.

3) grubość ciasta na chrusty(frappe )to
3 mm. w przeciwnym razie wyjdzie nam mniej chrustów.

4) smażymy na smalcu lub oleju ,można też użyć pół na pół( smalec i olej).

5) cytrynę sparzyć i osuszyć następnie zetrzeć na tarce .

📽📽📽FILMIKI UKAZUJĄ SIĘ 3 RAZY W TYGODNIU.

📲📱💻INSTAGRAM -Mangiare u Ewki
📲📱💻FACEBOOK-Ciao.kuchnia ewki
📧KONTAKT

ewa.kiwior@op.pl

🙂ZAPRASZAM NA MOJĄ PPLAYLISTĘ
➡️PĄCZKI Z KONFITURĄ

➡️PĄCZKI DOMOWE

➡️KREM KAWOWY

➡️MUFFINKI BANANOWE

➡️kokosanki bez miksera

➡️LASAGNA WŁOSKA🇮🇪

#chrusty#faworki#karnawał
Buon appetito!

Subscribe
Powiadom o
guest
0 komentarzy
najstarszy
najnowszy oceniany
Inline Feedbacks
View all comments