Szczegóły ⤵️
🍂dynie piekę ok. 30 min w 180 st. potem blenduję – będzie super do sosów, deserów (np. boskiej carbonary dyniowej), robie z niej też ekspresowy dzem dyniowy z chia*
TIP: jeśli nie zjesz całej możesz część zamrozić na potem
🍂piekę razem tofu wędzone w plastrach z oliwą i czosnkiem granulowanym (ok. 15 min – wyciągam wcześniej)
🍂gotuję kaszę gryczaną (w lodówce mozna przechowywać do 3 dni lub w zamrażarce kilka tygodni)
🍂robię wegański boski strogonow* i zamykam go na ciepło
🍂robie ciecierzycowo-pomidorową pastę z majonezem – looove*
* przepisy są z mojego ukochanego jesienno-zimowego jadłospisu DIY taniego
💛Wszystkie jesienne jadłospisy są do czwartku do -30% tanej!💛
Pomogą zatroszczyć się o siebie, jedząc komfortowe przytulające jedzonko, które doda sił i które zrobisz szybko i niedrogo!
https://healthyomnomnom.pl/kategoria-produktu/jesien/
marka wlasna