Cześć! Polub Smacznyblog na Facebook , wielkie dziękI!


Idealna beza pavlova. Wbrew pozorom, jest to bardzo prosty deser, a jedyną jego tajemnicą jest dobry i sprawdzony przepis. Ja mam taki przepis i podzielę się z Wami wiedzą, co zrobić, aby beza zawsze się udała, była śnieżnobiała i nie pękała.

Zapraszam Was również na filmy:

Wszystko o bezie. Tajemnice bezy francuskiej. – https://youtu.be/VKC5w4Bny5E
Krem truskawkowy do tortu. – https://youtu.be/NN9jsdv4F6I
Krem pistacjowy do tortu. – https://youtu.be/HnMpYY8XFsg
Jak zrobić krem czekoladowy – https://youtu.be/H-yXVKn_zZ8
Jak zrobić krem z mascarpone i śmietany. – https://youtu.be/1IFBX9TcIv8
Plewa czekoladowa, która pięknie błyszczy i się nie klei – https://youtu.be/ojfFEmV3MUo

NA SKRÓTY:
02:30 – składniki
05:51 – potrzebne akcesoria
07:37 – jakiej średnicy będzie beza z tych składników ?
08:14 – przygotowanie
11:39 – przygotowanie piekarnika: w jakiej temperaturze suszyć, jak piec bez termoobiegu ?
12:54 – po co i kiedy dodawać mąkę ziemniaczaną ?
14:43 – jak formować bezę ?
16:18 – jak długo suszyć bezę ?
18:25 – i gotowe
18:58 – a jak wygląda beza po pokrojeniu ? 😉

Zapraszam Was również na mój profil: https://www.instagram.com/menu_dorotki/

SKŁADNIKI z filmu:
BEZA:
113 g białka
170 g cukru drobnego (waga cukru to: waga białek x 1,5)
1 łyżeczka soku z cytryny

KREM:
500 ml śmietanki kremówki
2 – 3 opakowań śmietanfixu / śmietanexu
Ewentualnie do posłodzenia śmietany cukier puder. Ja nie dodawałam…

OWOCE: najlepiej ŚWIEŻE, sezonowe – te, które lubicie i tyle ile zmieścicie 😉

#menudorotki #kanałkulinarny #menu

Subscribe
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments