Cześć! Polub Smacznyblog na Facebook , wielkie dziękI!


Przepis jak zrobić niezwykle pyszny i aromatyczny pieczony boczek z piekarnika. Pokaże Wam jak i czym zamarynować taką roladę z boczku. Dowiecie się jak odpowiednio zwinąć boczek i zabezpieczyć. Jak piec i ile czasu aby wyszedł miękki i się nie rozpadł podczas pieczenia. Pieczony boczek można jeść na ciepło od razu po upieczeniu, a po ostudzeniu sprawdza się doskonale jako domowa wędlina i można go cieniutko pokroić i jeść na zimno.

Zapraszam Was również na film:
„Pyszny i soczysty schab z pieczarkami w sosie śmietanowym. ” – https://youtu.be/uHluM3ULBUY
„Soczysty schab nadziewany suszonymi śliwkami.” – https://youtu.be/PknSQzGCW-0
„Pieczona rolada z boczku nadziewana śliwkami.” – https://youtu.be/cB9rCj_eTIo

Zapraszam Was również na mój profil:
https://www.instagram.com/menu_dorotki/

SKŁADNIKI:
1,5 kg boczku ze skórą
1,5 łyżeczki lubczyku
1,5 łyżeczki majeranku
1,5 łyżeczki oregano
1 łyżeczka gorczycy w ziarnach
1/2 łyżeczki tymianku
12-15 ziarenek jałowca
3 średniej wielkości ząbki czosnku
1,5 łyżeczki soli

PIECZENIE:
Boczek należy piec na środkowej półce
180’C, górna i dolna grzałka 90 minut (1,5 kg mięsa *)

1 kg mięsa = 60 minut pieczenia
1, 25 kg mięsa = 75 minut pieczenia
1, 5 kg mięsa = 90 minut pieczenia

#menudorotki #menu #kanałkulinarny

Subscribe
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments