Cześć! Polub Smacznyblog na Facebook , wielkie dziękI!


Uwielbiam te słodkie bułki drożdżowe z serem 😉 Są to moje smaki dzieciństwa. Dlatego podzielę się z Wami moim przepisem jak je zrobić, aby te domowe drożdżówki wyszły pulchne, puszyste, delikatne i niezwykle pyszne. Dowiecie się również jak przygotować ciasto drożdżowe i nadzienie z sera. A to wszystko będzie posypane chrupiącą kruszonką.

Zapraszam Was również na mój profil:
https://www.instagram.com/menu_dorotki/

SKŁADNIKI:
(na 6 bułek)

CIASTO DROŻDŻOWE:
20 g świeżych drożdży
1/3 łyżeczki soli
30 g masła
1 jajko
60 g cukru pudru
300 g mąki tortowej typ 450
125 ml mleka

MASA SEROWA:
300 g gęstego mielonego sera białego z wiaderka (na sernik)
50 g cukru pudru
10 – 12 g cukru z wanilią
1/2 opakowania budyniu śmietankowego lub 20 g mąki ziemniaczanej

KRUSZONKA:
50 g masła
50 g cukru (kryształ)
75 g mąki pszennej krupczatki

DO POSMAROWANIA CIASTA:
1 jajko

#kanałkulinarny #menu #menudorotki

Subscribe
Powiadom o
guest
0 komentarzy
najstarszy
najnowszy oceniany
Inline Feedbacks
View all comments