Cześć! Polub Smacznyblog na Facebook , wielkie dziękI!


Czy macie ochotę na zaskakująco pyszne pieczone śledzie i to w dwóch smakach. Jakie śledzie wybrać aby można było je upiec. Czym je doprawić aby były soczyste i niezwykle smaczne. Śledzie na ciepło są ciekawą opcją na smaczny obiad czy ciepłą kolację.

NA SKRÓTY:
00:48 – jakie śledzie wybrać, a jakie się nie nadają ?
01:29 – składniki
04:35 – potrzebne akcesoria
05:23 – przygotowanie śledzi – ile czasu moczyć śledzie ?
05:55 – przygotowanie
06:14 – jak układać śledzie na blasze – skórą do dołu czy do góry ?
06:36 – do jakiej temperatury należy rozgrzać piekarnik ?
07:51 – ile czasu piec śledzie ?
08:17 – jak wyglądają po upieczeniu ?

Zapraszam Was również na mój profil: https://www.instagram.com/menu_dorotki/

SKŁADNIKI:

Śledzie z pieprzem:
3 płaty śledzi a’la matias z zalewy solnej
1 łyżka oleju
1 łyżeczka soku z cytryny
Świeżo mielony pieprz do oprószenia śledzi (ilość wg uznania)

Śledzie z czosnkiem i miodem:
3 płaty śledzi a’la matias z zalewy solnej
1 łyżka oleju
1 łyżka soku z cytryny
1 łyżka (płaska) miodu
1 ząbek czosnku

0,5 l mleka do odmoczenia śledzi z nadmiaru soli

#menudorotki #kanałkulinarny #menu

Subscribe
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments