Cześć! Polub Smacznyblog na Facebook , wielkie dziękI!


Zostań bohaterem w swoim domu i zrób ze mną wspaniały gulasz z indyka. Gulasz drobiowy to pomysł na niezwykle smaczny i szybki obiad. Mięso z nogi indyka (dokładniej udziec indyka) przygotowane w ten sposób jest miękkie, delikatne i rozpływa się w ustach. Do tego aksamitny i kremowy sos. Czy może być coś lepszego… 😉

Jeśli chcecie zrobić gulasz z innego mięsa, to kliknijcie proszę w linki:
„Pyszny gulasz z żołądków indyczych.” – https://youtu.be/KPam5hRUuZs
„Jak zrobić bardzo dobry gulasz wołowy.” – https://youtu.be/9LpzP5rBoso
„Gulasz wieprzowy z karkówki.” – https://youtu.be/8kv2XqPrQ-Y

NA SKRÓTY:
00:21 – składniki
03:51 – potrzebne akcesoria
04:36 – przygotowanie
06:30 – jak długo marynować mięso ?
07:31 – jak zrobić odpowiednią konsystencję sosu do gulaszu ?
08:25 – jak długo podsmażać mięso ?
09:11 – kiedy dodać czosnek ?
06:13 – dlaczego czosnku nie należy dodawać wcześniej ?
09:29 – jak długo powinno się gotować mięso na gulasz ?
10:15 – i gotowe
10:57 – wpadki 😉

Zapraszam Was również na mój profil: https://www.instagram.com/menu_dorotki/

SKŁADNIKI:
1 kg mięsa indyka, najlepiej udziec z indyka
1 płaska łyżeczka soli
1 kopiasta łyżeczka papryki słodkiej lub ostrej (jaki wolicie mieć gulasz)
1 płaska łyżeczka oregano
1/4 – 1/3 łyżeczki rozmarynu
2 duże lub 3 mniejsze ząbki czosnku
2 łyżki octu jabłkowego lub 2- 3 łyżki białego wina półsłodkiego lub półwytrawnego
2 łyżki oleju do smażenia
200 ml mleka
100 ml śmietanki 30%
2 łyżki mąki pszennej

#menudorotki #kanałkulinarny #menu

Subscribe
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments