Pomysł na ciepły posiłek, który przygotujesz bez większego wysiłku i zostaniesz bohaterem w swojej kuchni. Pokażę Wam jak ekspresowo przygotować ciasto na naleśniki i pyszny farsz z sera, szynki i pieczarek. Tak przygotowane naleśniki na słono są bardzo smaczne i pożywne, a do tego będą soczyste i miękkie w środku, a z wierzchu będą chrupiące.
Zapraszam Was również na film, w którym opowiadam dużo więcej jak zrobić idealne ciasto na naleśniki. – https://youtu.be/_iGj_Tz5A7k?si=rW5o0yyWZiUOs2fE
NA SKRÓTY:
00:44 – składniki
02:06 – potrzebne akcesoria
04:15 – przygotowanie ciasta naleśnikowego
04:33 – smażenie naleśników
05:24 – przygotowanie pieczarek
06:42 – przygotowanie patelni do podsmażania naleśników
07:14 – zawijanie z farszem
08:34 – podgrzewanie na chrupiąco
10:26 – gotowe
10:38 – a jak wyglądają po przekrojeniu ?
Zapraszam Was również na mój profil: https://www.instagram.com/menu_dorotki/
SKŁADNIKI:
na 6 dużych naleśników
CIASTO NALEŚNIKOWE:
100g mąki pszennej, tortowej, typ 450
250 g mleka
1 łyżka oleju
2 jajka
1/2 łyżeczki soli
FARSZ:
6 dużych plastrów szynki
6 plastrów sera żółtego (np. gouda)
100 g tartego sera żółtego (np. gouda)
20 g tartego sera grana padano
200 g pieczarek
1/3 – 1/4 łyżeczki soli
1 pełna łyżka masła
#menudorotki #kanałkulinarny #naleśniki