Cześć! Polub Smacznyblog na Facebook , wielkie dziękI!


Biszkopt, który zawsze się udaje. Bez proszku do pieczenia, rzucany. Przepis jak zrobić wysoki, puszysty, miękki i sprężysty biszkopt na tort. Na filmie opowiadam o najczęściej popełnianych błędach, dlaczego biszkopt nie wychodzi, nie rośnie, nie udaje się. Przepis jest bardzo dokładny i jak zawsze dowiecie się wszystkiego krok po kroku.

Na filmie znajdziecie tabelkę, ze składnikami przeliczonymi i dopasowanymi dla różnych średnic blach oraz czasy pieczenia. Skrót do tabelki znajdziecie tu: https://youtu.be/aflXmRsA3RE?t=433

Zapraszam Was również na film:
„Jak zrobić krem z mascarpone i śmietany, czyli pyszny krem śmietanowy lub śmietankowy.” – https://youtu.be/1IFBX9TcIv8

Zapraszam Was również na mój profil:
https://www.instagram.com/menu_dorotki/

SKŁADNIKI na biszkopt, który piekę na filmie:
średnica formy 20 cm, wysokość ciasta po upieczeniu między 8 cm a 9 cm
6 jajek (wielkość M)
180 g drobnego białego cukru
150 g mąki pszennej tortowej typ 450 (lub 405)
45 g mąki ziemniaczanej

PIECZENIE:
temperatura 165 ’ C, górna i dolna grzałka
półka w piekarniku o jedną niżej niż środkowa

#menudorotki #kanałkulinarny #menu

Subscribe
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments