Cześć! Polub Smacznyblog na Facebook , wielkie dziękI!


Pierogi chłopskie to idealne połączenie smaków, które kochamy! Wyobraźcie sobie tradycyjną babkę ziemniaczaną zamkniętą w delikatnym, miękkim cieście pierogowym. W środku znajdziecie aromatyczną masę ziemniaczaną z dodatkiem prażonego boczku i cebuli. To proste, sycące i pełne domowego smaku danie, które doskonale sprawdzi się na obiad dla całej rodziny. W filmie pokażę Wam, jak przygotować idealne ciasto na pierogi, jak zrobić farsz i jak prawidłowo gotować pierogi, by były miękkie i smakowały wyśmienicie. Spróbujcie tego wyjątkowego przepisu, który przeniesie Was wprost do tradycyjnej, wiejskiej kuchni.

Materiał powstał przy współpracy z Herbapol Wrocław SA, producenta leku RAPHACHOLIN C.
Pełna informacja o leku dostępna jest na stronie internetowej https://www.raphacholin.pl/
To jest lek. Dla bezpieczeństwa stosuj go zgodnie z ulotką dołączoną do opakowania. Nie przekraczaj maksymalnej dawki leku. W przypadku wątpliwości skonsultuj się z lekarzem lub farmaceutą.

NA SKRÓTY:
01:55 – składniki
03:56 – potrzebne akcesoria
05:02 – przygotowanie farszu do pierogów
11:04 – jak zrobić ciasto na pierogi ?
13:11 – jak dobrać ilość ciasta na pierogi do ilości farszu ?
13:42 – jak zaklejać pierogi ?
14:39 – jak gotować pierogi ?
15:24 – jak długo gotować pierogi ?
16:12 – i gotowe
16:24 – jak pierogi wyglądają w środku ?

Zapraszam Was również na mój profil: https://www.instagram.com/menu_dorotki/

SKŁADNIKI na około 20 wielkich lub 30 mniejszych pierogów:

FARSZ:
800 g mączystych ziemniaków + 1 płaska łyżeczka soli do gotowania ziemniaków
350 g cebuli + 1/2 łyżeczki soli do podsmażania cebuli
350 g boczku (może być parzony lub wędzony)
50 g mascarpone lub śmietany 36 %
dodatkowo do doprawienia farszu sól i pieprz wg uznania

CIASTO PIEROGOWE:
375 g mąki pszennej tortowej, typ 450
60 g masła (miękkiego)
150 g gorącej wody
3/4 łyżeczki soli
4 litry wody i 2 płaskie łyżki soli do gotowania pierogów

#menudorotki #kanałkulinarny #menu

Subscribe
Powiadom o
guest
0 komentarzy
najstarszy
najnowszy oceniany
Inline Feedbacks
View all comments