Jak zrobić podgrzybki na patelni? Co zrobić aby grzyby leśne nie były ciężkostrawne? Jak czyścić podgrzybki? Gotować grzyby leśne przed smażeniem czy nie? Jak doprawić grzyby, ile smażyć i co dodać aby wyszły aromatyczne, delikatne i bardzo pyszne. Smażone podgrzybki z patelni to jedno z najpyszniejszych dań z grzybów leśnych.
Zapraszam Was również na filmy:
„Zupa grzybowa ze świeżych grzybów leśnych z makaronem.”
„Marynowane grzyby leśne. Przepis na prawdziwki w zalewie octowej.” https://youtu.be/0zn2IwUyA4E
„Maślaki duszone na masełku. Jak przygotować te delikatne grzyby?”
Zapraszam Was również na mój profil:
https://www.instagram.com/menu_dorotki/
SKŁADNIKI:
1 kg podgrzybków
3 średniej wielkości cebule
1 mały ząbek czosnku
5 – 6 gałązek koperku
200 g śmietany (polecam 30%, ale może być też 18% lub 12%)
1 kopiasta łyżeczka soli (plus do ewentualnego doprawienia na końcu)
3 łyżki masła klarowanego
pieprz jeśli lubicie
#kanałkulinarny #menu #menudorotki