Cześć! Polub Smacznyblog na Facebook , wielkie dziękI!


Chrupiące z wierzchu. W środku delikatne, soczyste i miękkie. Jak zrobić doskonałe kotlety rybne, a przy tym się nie narobić? Danie jest bardzo proste w przygotowaniu, a do tego tanie.

Jeśli macie ochotę na inne danie z dorszem to zapraszam Was na te filmy:
„Dorsz smażony.” – https://youtu.be/q6Fo_HVUukI
„Dorsz panierowany. Smażona ryba w panierce” – https://youtu.be/RYo57rBHaAI
„Dorsz pieczony w piekarniku.” – https://youtu.be/Z6cUc7I96dw

NA SKRÓTY:
00:35 – składniki
03:01 – potrzebne akcesoria
03:40 – przygotowanie ryżu
03:45 – przygotowanie ryby
04:19 – połączenie składników
04:35 – czy można zrobić kotlety rybne bez jajka ?
05:01 – przygotowanie patelni
05:18 – formowanie kotletów, jakiej powinny być wielkości ?
05:53 – czy kotlety należy panierować w bułce tartej ?
06:10 – smażenie kotletów
06:25 – jak sprawdzić czy tłuszcz na patelni jest już odpowiednio rozgrzany?
07:04 – jak długo smażyć kotlety aby nie były surowe
07:29 – i gotowe
08:17 – wpadki 😉

Zapraszam Was również na mój profil: https://www.instagram.com/menu_dorotki/

SKŁADNIKI:
Na 9 średniej wielkości kotletów
500 g ryby świeżej, polecam filety a szczególnie polędwicę z dorsza
100 g ryżu (waga przed ugotowaniem) polecam ryż jaśminowy
1 jajko
2 x 1/2 łyżeczki soli
Bułka tarta do panierowania (opcjonalnie)
40 g tłuszczu do smażenia, polecam masło klarowane

#menudorotki #kanałkulinarny #menu

Subscribe
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments