Cześć! Polub Smacznyblog na Facebook , wielkie dziękI!


Przepis jak zrobić doskonałe roladki wieprzowe z nadzieniem z pieczarek i cebulki zapieczone w piekarniku. Co zrobić aby były mięciutkie i niezwykle pyszne. Jakie wybrać mięso na zrazy wieprzowe? I dlaczego karkówkę. Jak zamarynować mięso i czym doprawić by podkreślić smak mięsa wieprzowego. Jak zrobić farsz z pieczarek i cebuli? Jak smażyć piec i dusić w piekarniku zrazy wieprzowe?

To tego dania pasują też surówki:
„Surówka z kiszonych ogórków i cebuli.” – https://youtu.be/iOY9zDbU7zo
„Surówka z kiszonej kapusty.” – https://youtu.be/M73cTcMmnTM
„Przepis na łatwą surówkę z cukinii.” – https://youtu.be/kUUn3Ic3F1o

Jeśli macie ochotę na inne dania z karkówką w roli głównej to zapraszam Was na te filmy:
„Karkówka pieczona w plastrach w piekarniku.” – https://youtu.be/K_cQgYIEOGA
„Karkówka pieczona w całości w piekarniku w sosie własnym. ” – https://youtu.be/Cv4mv-GFGbY
„Stek (steki) z karkówki. Smażona karkówka z patelni jak z grilla” – https://youtu.be/iRh1txujDQU
„Gulasz wieprzowy z karkówki.” – https://youtu.be/8kv2XqPrQ-Y
„Karkówka w słoiku do smarowania chleba.” – https://youtu.be/Hx78EE7GXy0

NA SKRÓTY:
00:30 – składniki
04:51 – potrzebne akcesoria
05:58 – przygotowanie mięsa
09:03 – przygotowanie farszu
12:47 – zawijanie zrazów
14:09 – jak smażyć zawinięte rolady? Na której stronie ?
15:29 – przygotowanie sosu
17:06 – i do piekarnika. Jak długo piec, w jakiej temperaturze ?
17:38 – czy zrazy można przygotować wcześniej i dopiero potem piec ?
18:39 – z czym podawać ?
18:59 – jak wygląda rolada po przekrojeniu ?
19:21 – wpadka 😉

Zapraszam Was również na mój profil: https://www.instagram.com/menu_dorotki/

SKŁADNIKI:
na 4 zrazy / roladki
4 plastry karkówki wieprzowej (każdy po około 200 g)
2 łyżki masła klarowanego lub innego tłuszczu do smażenia
2 kopiaste łyżki mąki pszennej

MARYNATA:
2 pełne łyżki jogurtu naturalnego
2 łyżeczki papryki słodkiej lub ostrej
2 łyżeczki lubczyku
1 łyżeczka oregano
1/2 łyżeczki majeranku
1/2 łyżeczki kminu rzymskiego
1/4 łyżeczki rozmarynu
1 płaska łyżeczka soli

NADZIENIE:
300 g pieczarek
1 płaska łyżeczka soli
400 g cebuli
1 płaska łyżeczka soli
2 łyżki masła klarowanego lub innego tłuszczu do smażenia

#menudorotki #kanałkulinarny #menu

Subscribe
Powiadom o
guest
0 komentarzy
najstarszy
najnowszy oceniany
Inline Feedbacks
View all comments