Cześć! Polub Smacznyblog na Facebook , wielkie dziękI!


Przepis jak zrobić doskonały gulasz z żołądków drobiowych. Jak przygotować żołądki drobiowe żeby były miękkie? Jak zrobić żołądki na obiad? Gulasz przygotowany z żołądków indyczych jest bardzo smaczny, a do tego kosztuje niewiele i każdy poradzi sobie z jego przygotowaniem . Tak przygotowane żołądki w postaci gulaszu są bardzo zdrowym daniem, zawierającym dużo łatwo przyswajalnego białka, całej gamy witamin z grupy B, oraz mnóstwo innych mikro i makro elementów, dlatego jest tak często spożywany przez sportowców.

Zapraszam Was również na filmy:
Jak zrobić bardzo dobry gulasz wołowy. – https://youtu.be/9LpzP5rBoso
Jak zrobić domowe ogórki kiszone. – https://youtu.be/L2Z7jhc6olU
Jak zrobić pyszne ogórki małosolne. – https://youtu.be/PG_cjQTvxGs

NA SKRÓTY:
01:00 – składniki
02:48 – potrzebne akcesoria
03:14 – przygotowanie
05:21 – czy powięzi z żołądków warto zdejmować ?
05:37 – jak sprawnie i łatwo zdjąć lub odciąć twarde powięzi z żołądków ?
11:02 – kiedy dodać sól do gulaszu z żołądków ?
11:40 – jak długo gotować żołądki drobiowe na gulasz?
12:34 – ile zostaje mięsa po odkrojeniu powięzi ?
13:18 – i gotowe
13:56 – a z czym podawać gulasz z żołądków drobiowych ?

Zapraszam Was również na mój profil: https://www.instagram.com/menu_dorotki/

SKŁADNIKI: (na 3- 4 porcje)
1 kg żołądków indyczych
1 duża cebula
1 duża marchewka
1 średni ząbek czosnku
2 łyżki masła klarowanego
1 listek laurowy
1 ziele angielskie
1 łyżka (płaska) papryki słodkiej w proszku
1 łyżka (kopiasta) mąki pszennej
1/2 – 1 płaskiej łyżeczki soli
woda

#menudorotki #kanałkulinarny #menu

Subscribe
Powiadom o
guest
0 komentarzy
najstarszy
najnowszy oceniany
Inline Feedbacks
View all comments