Przepis jak zrobić niezwykle pyszne roladki drobiowe nadziewane pieczarkami z mozzarellą i innymi tajnymi składnikami ;-). Robi się je szybko i nie są trudne w wykonaniu. Pokażę Wam jak przygotować mięso i jak je zawinąć z farszem w roladkę. Pokażę Wam również jak przygotować doskonały, aromatyczny sos śmietanowy z suszonymi pomidorami.
Zapraszam Was również na filmy:
„Komosa ryżowa. Dlaczego warto ją jeść. Jak ją przygotować? – https://youtu.be/CFNJBRRPJwA
„Jak ugotować ryż na sypko?” – https://youtu.be/w6qw1JuIQAM
„Surówka z kiszonych ogórków i cebuli.” – https://youtu.be/iOY9zDbU7zo
A tu wklejam dla Was link do playlisty z surówkami – https://tiny.pl/w25r6
Zapraszam Was również na mój profil:
https://www.instagram.com/menu_dorotki/
SKŁADNIKI:
Około 500 – 550 g piersi kurczaka (mogą być dwie większe lub trzy mniejsze pojedyncze piesi/filety)
Sól i pieprz (opcjonalnie, jeśli lubicie) do oprószenia
250 g (najlepiej malutkich) pieczarek
25 – 30 g orzechów włoskich
2 średnie ząbki czosnku
1 mozzarella
40 g mąki pszennej, typ 450 (tortowa)
50 g masła klarowanego
5 kawałków suszonych pomidorów z zalewy olejowej
½ łyżeczki słodkiej (lub jeśli lubicie ostrej) papryki
½ (około) łyżeczki soli do doprawienia sosu (od takiej ilości zaczynam, a potem dodaję jeśli na końcu, po przygotowaniu dania jest taka potrzeba)
200 g śmietany 30 % (kremówki)
Gorąca woda (około 0,5 l – do połowy wysokości roladek)
#menudorotki #kanałkulinarny #menu