Cześć! Polub Smacznyblog na Facebook , wielkie dziękI!


Pyszne małe, delikatne roladki ze schabu nadziewane suszonymi śliwkami i pieczone w piekarniku. Jak zrobić takie roladki aby wyszły soczyste, miękkie i bardzo smaczne, a do tego się nie narobić? Przepis, dzięki któremu będziecie mieć schab nadziewany śliwką, ale przy tym sposobie nie ma aż tyle pracy. Smak ten sam, składnik podobne. No… może wielkość jest inna. Ale skoro nie widać różnicy to po co przepłacać?

Zapraszam Was również na filmy:
„Tradycyjny soczysty schab nadziewany suszonymi śliwkami.” – https://youtu.be/PknSQzGCW-0
„Surówka z kiszonych ogórków i cebuli.” – https://youtu.be/iOY9zDbU7zo
„Pyszny i soczysty schab z pieczarkami w sosie śmietanowym. ” – https://youtu.be/uHluM3ULBUY
„Schab duszony w śmietanie i szpinaku.” – https://youtu.be/S0tmXYQOSxk

NA SKRÓTY:
00:57 – składniki
02:29 – potrzebne akcesoria
03:09 – jak przygotować schab do marynowania ?
03:19 – po co nacinać powięzi w schabie ?
04:45 – jak długo marynować schab ?
05:19 – przygotowanie schabu do zawijania
05:28 – jak przygotować pastę do przyprawienia schabu ?
05:49 – przygotowanie masła
06:00 – przygotowanie piekarnika
06:10 – jak zawijać roladki ze schabu ?
06:32 – jak układać roladki w naczyniu ?
06:54 – na której półce i jak długo piec ?
07:23 – i gotowe
08:06 – z czym podawać roladki schabowe ?
08:40 – jak wyglądają roladki schabowe po przekrojeniu ?
09:20 – mała wpadka 😉

Zapraszam Was również na mój profil: https://www.instagram.com/menu_dorotki/

SKŁADNIKI:
750 g schabu bez kości, w plasterkach o grubości około 1 cm
50 g (około) masła
150 – 200 g suszonych lub wędzonych śliwek (które lubicie)
300 g maślanki
1 ząbek czosnku
1 kopiasta łyżka dowolnej musztardy
1/2 łyżeczki rozmarynu
1 łyżeczka papryki słodkiej lub pikantnej
1 płaska łyżeczka soli

#menudorotki #kanałkulinarny #menu

Subscribe
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments