Cześć! Polub Smacznyblog na Facebook , wielkie dziękI!


Pyszny i delikatny sernik z brzoskwiniami na kruchym spodzie, pod pianką bezową, z kruszonką na wierzchu, to wyjątkowy deser, który po prostu rozpływa się w ustach. W tym filmie pokażę krok po kroku, jak przygotować ten przepyszny sernik z delikatną, puszystą pianką i soczystymi brzoskwiniami. Ciasto to jest idealne na specjalne okazje lub codzienną przyjemność. Dowiecie się, jak zrobić kruchy spód bez wałka, jak piec ciasto, ser oraz piankę, a także jakie akcesoria będą Wam potrzebne, aby stworzyć to przepyszne ciasto.

Zapraszam Was również na film:
Beza idealna. Wszystko o bezie. Tajemnice bezy francuskiej. – https://youtu.be/VKC5w4Bny5E

NA SKRÓTY:
00:40 – składniki
03:43 – potrzebne akcesoria
05:07 – przygotowanie
05:17 – przygotowanie i pieczenie spodu
07:11 – jak bez wałka wyrównać powierzchnię ciasta kruchego ?
07:35 – dlaczego trzeba nakłuć ciasto kruche przed pieczeniem ?
08:14 – w jakiej temperaturze piec ciasto kruche ?
08:37 – jak długo piec ciasto kruche ?
09:27 – przygotowanie i pieczenie sera z brzoskwiniami
11:26 – w jakiej temperaturze i jak długo piec ser z brzoskwiniami ?
12:24 – przygotowanie i zapiekanie pianki
14:02 – jak długo i w jakiej temperaturze piec piankę ?
15:12 – i gotowe
16:53 – jak wygląda sernik z brzoskwiniami w środku ?

Zapraszam Was również na mój profil: https://www.instagram.com/menu_dorotki/

SKŁADNIKI:
(na blachę o wymiarach 24 x 24 cm lub 20 x 30 cm)

CIASTO KRUCHE:
200 g mąki krupczatki (ewentualnie tortowa)
100 g masła
2 żółtka
50 g cukru pudru
Szczypta soli

MASA SEROWA:
5 połówek brzoskwiń z puszki
750 g sera mielonego (z wiaderka, na sernik) tłustego
100 g cukru pudru
1 opakowanie cukru z wanilią (NIE wanilinowego)
1 opakowanie budyniu śmietankowego bez cukru 40 g
50 g mascarpone (1 kopiasta łyżka)
50 g śmietanki 30 %, kremówki
1 całe jajko
1 żółtko
szczypta soli

PIANKA:
3 białka z jajek w rozmiarze M (waga łączna takich 3 białek to około 120 g)
180 g drobnego cukru
1 łyżeczka soku z cytryny

#menudorotki #kanałkulinarny #menu

Subscribe
Powiadom o
guest
0 komentarzy
najstarszy
najnowszy oceniany
Inline Feedbacks
View all comments