Jak zrobić idealny smażony żółty ser w chrupiącej panierce w domu bez frytownicy? Jest to czesko-słowackie tradycyjne danie z sera (taki czeski klasyk) znane jako „Smažený sýr” lub „Vyprážaný syr”. Opowiem Wam, jaki wybrać ser i jak go odpowiednio opanierować. Ile i jak smażyć aby wyszedł z zewnątrz pięknie przyrumieniony, chrupiący i złocisty, a w środku rozpływający się i ciągnący.
Zapraszam Was również na film:
„Sos tatarski na domowym majonezie.” – https://youtu.be/goN7StbnDlk
„Mój ulubiony sos czosnkowy. ” – https://youtu.be/3OWLOOAG7_E
Zapraszam Was również na mój profil:
https://www.instagram.com/menu_dorotki/
SKŁADNIKI:
plastry sera żółtego* o grubości do 1,5cm
do panierowania:
-mąka pszenna
-jajko + sól (1/4 łyżeczki na 1 jajko)
-bułka tarta
olej do smażenia
*polecam ser EMENTALER lub GOUDA
#kanałkulinarny #menu #menudorotki